Foto en la que aparecen varias personas sentadas en una mesa con un carro de caballos al fondo

Qui som

En l’Associació Sociocultural Mercat del Riurau de Jesus Pobre (Marina Alta) som persones sensibles amb la natura, llauradores, artesanes, enamorades de la nostra cultura i del nostre territori, totes compromeses a preservar el patrimoni sociocultural i mediambiental per a les generacions futures.

Aquesta és una organització sorgida per la necessitat de donar a la nostra comarca un impuls econòmic basat en la recuperació de la nostra identitat i el nostre entorn, perquè pensem que economia i territori s’alimenten mútuament.

Origen

Com a reacció a la crisi econòmica produïda pel “boom immobiliari”, però també a la crisi social i del medi ambient que ja s’arrastrava d’abans, l’Associació de Veïns de Jesús Pobre organitza unes xerrades -“Crisi global, solucions locals”-, arran de les quals naix el Mercat del Riurau. L’èxit d’aquesta iniciativa condueix a la creació d’aquesta Associació.

Foto de Andreu Costa, presidente actual de la asociación

Andreu Costa

Actual president de l’Associació del Mercat del Riurau i impulsor del projecte del blat. Treballa en l’administració de justícia, però la seua vida s’ompli amb la dedicació a l’agricultura ecològica.

Foto de Joan Rafael, directivo de la asociación.

Joan Rafael Conca

Forma part de la Comissió del Blat i de la Junta Directiva, però sobretot és l’encarregat de plasmar moments històrics i quotidians a través de la fotografia. Sempre el trobes on cal.

Foto de Daniel Fornés, exparadista del mercado

Daniel Fornés

Pintor i gelater és, sens dubte, qui millor representa el “voluntariat”. Els seus fets supleixen les escasses paraules i sempre està a prop quan fa falta.

Foto de Carles Hostalet, primer presidente de la asociación

Carles Hostalet

Fou el primer president de l’Associació, és membre de la Junta Directiva i està al capdavant del projecte del blat. Es dedica a la jardineria i a gestar i organitzar la “Festa del batre”, que es realitza cada any.

Foto de Kico Pastor, el vicepresidente de la asociación

Kico Pastor

Vicepresident de l’Associació. Deixà l’arquitectura tècnica per dibuixar en l’horta ecològica els seus ideals de societat, sempre respectuosos amb la natura.

Foto de China Moon, la anterior encargada de la calidad artesanía del Mercat-

China Moon

Coordina i vigila la qualitat de l’artesania perquè està convençuda que tothom es mereix comprar qualitat. Organitza esdeveniments culturals, donat que el Mercat del Riurau és alguna cosa més que comprar i vendre.

Foto de Joan, el gerente y tesorero del Mercat del Riurau.

Joan Fornés

Gerent del Mercat. Se n’ocupa de la part administrativa i d’elaborar totes les setmanes una crònica, on narra els esdeveniments i l’ambient del Mercat de cada diumenge. És una persona que rep els problemes que sorgeixen i que intenta solucionar el més prompte possible.

Vicent Mahiques, anterior productor del mercado e impulsor del proyecto del trigo

Vicent Mahiques

Mahiques és un dels impulsors i dinamitzadors del projecte del blat. Com un bon aficionat a l’agricultura, s’encarrega de recuperar varietats tradicionals que estaven quedant relegades a l’oblit.

Foto de Marisa Costa, se encarga de la música en directo y de la gestión de puestos.

Marissa Costa

Gran aficionada al teatre, s’ocupa d’acompanyar amb la música, les converses espontànies del Mercat, que ajuda a muntar juntament amb Joan. Des del punt d’informació, dona respostes a la gent amb inquietud de saber, i ajuda en l’elaboració de l’agenda de la web

Antigua diseñadora gráfica del Mercat, Sefa.

Sefa Costa

Sefa és la responsable de la imatge gràfica de tot el que és publica des de l’associació, fullets, web i altres. És dissenyadora gràfica i il·lustradora

Foto de Xavier Mulet, gran impulsor del proyecto del "Blat de la Marina"

Xavier Mulet

Membre de la Junta Directiva. Fa 25 anys que viu en harmonia amb la terra, que defensa i treballa per oferir productes lliures de pesticides. El seu afany és impulsar transformacions al marge del poder polític i econòmic.