El divendres 11 de gener es va presentar al Casal Jaume I de Pedreguer l’Associació Sociocultural del Riurau. Un acte que és el començament d’una ronda de presentacions de l’entitat per diferents pobles de la comarca a fi de donar visibilitat als projectes que estem duguent a terme i sumar socis. La següent parada serà el divendres 26 de gener a Gata de Gorgos.

Reunión del mercado para la captación de socios para diferentes proyectos. Membres de l’associació en un moment de la presentació

L’associació del Mercat del Riurau és la impulsora del Blat de la Marina, un projecte que va començar en 2016 i que té com a objectiu sembrar i recuperar les varietats autòctones valencianen de blat que s’han deixat perdre així com donar un ús agrícola a bancals erms que resten abandonats i sovint són engolits per l’especulació urbanística. Ja portem dos collites i cada volta hi ha més interés entre forners i restauradors per elaborar productes amb este blat.

Foto de una reunión del Mercat del Riurau para la captación de nuevos socios.

Foto de una reunión del Mercat del Riurau para la captación de nuevos socios. Assistents a l’acte de Pedreguer

Feste’n soci

A fi de poder donar continuitat a este projecte, l’associació ha posat en marxa una campanya de captació de socis. El creixement de l’associació és l’única manera de dur endavant l’acció del Blat a la Marina i d’altres que vindran de forma independent i sense haver de dependre d’altres instàncies. Si tu estàs alineat amb els nostres objectius i valors, t’animen a formar-ne part. Pots fer-ho des d’este formulari.

A Pedreguer, a més d’explicar el projecte del Blat de la Marinam, els membres de l’associació van relatar als assistents com va ser el començament, fa ja sis anys, del Mercat com una una ferramenta per a crear comunitat i afavorir la venda directa dels llauradors. El Mercat del Riurau, el primer i més conegut projecte de l’associació, ha esdevingut un referent a tots els mercats que han anat apareguent després arreu de la comarca.

Documental

A més a més, en l’acte es va projectar el documental “El Mercat del Riurau”, un treball de Josete Gayá, realitzador de Pedreguer pertanyent al Colectivo Miradas. En ell s’explica com va nàixer el projecte del mercat a través de la visió dels seus protagonistes i també d’alguns dels productors que posen parada cada diumenge. Prompte podreu vore el documental sencer, mentres vos deixem amb el tràiler.

Des d’ací volem agrair l’assistència a tota la gent que va vindre.